Santander

De Santander fietslening is eigenlijk een persoonlijke lening op afbetaling. Deze kredietvorm maakt het mogelijk om geld te lenen voor uiteenlopende zaken. Dit geldt dus ook voor een traditionele of een elektrische fiets. Op deze manier is het mogelijk om een echt kwalitatieve fiets aan te kopen zonder dat u daarvoor uw zuurverdiende spaargeld zult moeten aanspreken. De onderstaande vergelijker laat u alvast kennismaken met de verschillende Santander fietsleningen. 

Waarom kiezen voor een Santander fietslening? 

De Santander fietslening afsluiten zorgt ervoor dat u bent verzekerd van een aantal interessante voordelen. Deze Spaanse bank heeft door de jaren heen ook stevig voet aan de grond gekregen in de rest van Europa. Dat is vooral het gevolg van de scherpe rentevoeten die ze hanteert. Kiest u voor het afsluiten van een persoonlijke lening bij Santander? Dan kunt u rekenen op deze voordelen:

  • De Santander fietslening kan worden afgesloten tegen een lage rentevoet. 
  • De rente op deze lening is vastgesteld waardoor ze niet kan worden verhoogd. 
  • U kunt het volledige aankoopbedrag van uw (elektrische) fiets lenen. 

Het feit dat de fietslening Santander eigenlijk een persoonlijke lening is zorgt ervoor dat u eigenlijk ook geen aankoopbewijs voor moet kunnen leggen. Dit klinkt natuurlijk allemaal ontzettend interessant, maar toch moet u rekening houden met een aantal potentiële nadelen, namelijk:

  • De rente is vastgesteld waardoor ze ook niet lager kan uitvallen. 
  • Het is in principe niet mogelijk om af te wijken van de kredietvoorwaarden.
  • Voor veel mensen is Santander als kredietverstrekker nog vrij onbekend. 

De hierboven aangehaalde (potentiële) nadelen zullen voor veel mensen wellicht geen probleem vormen. Geldt dat eveneens voor u? Dan zou u dus het afsluiten van de Santander fietslening kunnen overwegen voor het aankopen van uw traditionele of elektrische fiets.

Lening elektrische fiets Santander

Ontzettend veel mensen kopen vandaag de dag een elektrische fiets. Het spreekt voor zich dat de aankoop van een kwalitatieve, elektrische fiets echter zomaar gepaard kan gaan met een stevig bedrag. Lang niet iedereen wil hiervoor zijn of haar spaargeld aanspreken. Dat hoeft ook niet. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het afsluiten van een lening elektrische fiets Santander. Op deze manier kunt u het benodigde aankoopbedrag voor uw elektrische fiets lenen en vervolgens in maandelijkse schijven terugbetalen. 

Tarieven en kenmerken 

Het spreekt voor zich dat u graag de kenmerken evenals tarieven van de Santander fietslening zult willen kennen. Hiervoor kunt u even een blik werpen op de onderstaande prijstabel.

LeningPersoonlijke lening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP5,50%
Maximale JKP12,00%
Minimaal bedrag€ 501,00
Maximaal bedrag€ 50.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd120 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Santander fietslening aanvragen, hoe werkt het? 

De Santander fietslening staat erom bekend online aangevraagd te kunnen worden. In eerste instantie kan het interessant zijn om een simulatie of berekening uit te voeren. Dit kan eenvoudig gebeuren op de website van de kredietverstrekker. In ieder geval, wanneer u graag wenst te ontdekken hoe het aanvragen van deze lening kan gebeuren kunt u de onderstaande stappen volgen:

  • Stap 1: Voer de berekening of simulatie uit van de Santander fietslening.
  • Stap 2: Vraag de berekende of gesimuleerde lening online aan. 
  • Stap 3: Wacht de goedkeuring af van de aangevraagde lening.
  • Stap 4: U ontvangt het vereiste aankoopbedrag voor uw fiets of elektrische fiets. 

Hou er naast bovenstaande uiteraard verder nog rekening mee dat er ook sprake is van bepaalde voorwaarden die verbonden zijn aan het kunnen afsluiten van de Santander fietslening. Deze voorwaarden laten we u graag hieronder ontdekken.

Wat zijn de voorwaarden van de Santander fietslening?

Het afsluiten van de Santander fietslening kan gebeuren voor een bedrag gelegen tussen de 500 en 50.000 euro. Dit zorgt ervoor dat u in principe voor elk type fiets zonder probleem een lening kunt afsluiten. U dient er verder ook nog rekening mee te houden dat uw leencapaciteit voldoende moet zijn om deze lening af te kunnen sluiten. Dat spreekt echter voor zich. Het zou eventueel kunnen dat Santander een aankoopbewijs van de fiets vraagt. Bij het afsluiten van een gewone, persoonlijke lening is dat echter veelal niet vereist. 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

De Santander fietslening maakt het mogelijk om zowel geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe als voor een tweedehandse fiets. Uiteraard kunt u bovendien ook een dergelijke lening afsluiten ongeacht het type fiets waarvan sprake is. Hou alleen rekening met het minimumbedrag van 500 euro.

Moet ik al klant zijn bij Santander om een lening aan te vragen?

U hoeft op zich geen bestaande klant te zijn van Santander om de Santander fietslening aan te kunnen vragen. Op de website van deze kredietverstrekker kunt u immers eenvoudig een berekening of simulatie uitvoeren. Vervolgens kunt u het krediet ook wanneer u nog geen klant bent eenvoudig online aanvragen. 

Hoe werkt de terugbetaling bij Santander?

Wanneer u de Santander fietslening heeft afgesloten zult u het geleende bedrag in maandelijkse schijven moeten terugbetalen. U dient een bankrekening op te geven waar de afbetalingen door Santander van afgetrokken kunnen worden. Dit gebeurt automatisch. U hoeft hier dus verder niets voor te doen.