KBC

Met de KBC fietslening beschikt u over de mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van een fiets. Dit kan een traditionele fiets, maar ook een elektrische fiets zijn. Na het afsluiten van de lening dient u het kredietbedrag maandelijks af te lossen. Op deze pagina komt u meer te weten over de fietslening KBC. Wilt u graag ontdekken welke fietsleningen er allemaal door KBC worden aangeboden? Dan kan de onderstaande vergelijker u daarbij helpen.

Waarom kiezen voor een KBC fietslening?

De KBC fietslening is een vrij traditionele lening op afbetaling. Dit betekent dat u de volledige aankoopwaarde van uw (elektrische) fiets kunt lenen. In de praktijk is het zelfs mogelijk om meer te lenen bij KBC. Wanneer u de keuze maakt om de fietslening KBC af te sluiten bent u in de praktijk alvast verzekerd van een aantal potentieel interessante voordelen, namelijk:

 • U kunt geld lenen voor de aankoop van een fiets tegen een lage rentevoet.
 • Het is mogelijk om geld te lenen voor zowel een fiets als een step.
 • U kunt 110% lenen van de aankoopwaarde van uw nieuwe (of tweedehandse) fiets. 

Voor heel wat mensen zullen de hierboven aangehaalde voordelen als muziek in de oren klinken. Toch moet het gezegd dat er niet alleen maar voordelen verbonden zijn aan de KBC fiets lening. U dient dan ook rekening te houden met enkele potentiële nadelen. Denk hierbij aan de volgende:

 • De rentevoet is vastgesteld waardoor u niet kunt profiteren van een verlaging in marktrente.
 • Er dient verplicht een aankoopbewijs van de fiets voorgelegd te worden. 
 • Het is niet mogelijk om meer te lenen dan 110% van de aankoopwaarde van de fiets. 

Zijn de hierboven terug te vinden nadelen voor u geen probleem? Dan kunt u beslist overwegen om een lening fiets KBC af te sluiten. 

Woon- werkverkeervergoeding

Maakt u gebruik van uw fiets voor het woon- en werkverkeer? In dat geval zult u, uw gloednieuwe fiets nog sneller terugverdiend hebben! Per kilometer die u fietst heeft u immers recht op een bedrag van 0,23 euro van uw werkgever. Dit loopt behoorlijk op. Wanneer u bijvoorbeeld 20 kilometer van en naar het werk fietst ontvangt u een vergoeding van zo’n slordige 4,60 euro per dag. Zo heeft u, uw KBC lening fiets echt bijzonder snel afbetaald en terugverdiend! 

Lening elektrische fiets KBC 

Wenst u het aankoopbedrag van uw elektrische fiets niet in één keer te betalen? Zou u dit bedrag dan ook graag maandelijks willen afbetalen? In dat geval kan de lening elektrische fiets KBC voor u de oplossing betekenen. Met deze lening kunt u niet alleen de aankoop van een gloednieuwe, maar ook een tweedehandse fiets financieren. De mogelijkheid om 110% van het aankoopbedrag te lenen maakt het tevens mogelijk om bijvoorbeeld eventuele accessoires mee te laten financieren. 

Tarieven en kenmerken 

Wilt u graag de tarieven en de kenmerken ontdekken van de KBC fietslening? Dan is het zeker een aanrader om even de onderstaande prijstabel te bekijken.

LeningFiets- of steplening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP3,25%
Maximale JKP3,25%
Minimaal bedrag€ 500,00
Maximaal bedrag€ 25.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd72 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

KBC fietslening aanvragen, hoe werkt het?

Wilt u de KBC fietslening aanvragen? Dan kunt u daarvoor op verschillende manieren te werk gaan. Voor bestaande klanten van KBC geldt dat ze daarvoor terecht kunnen in de KBC Touch omgeving. Bent u nog geen KBC klant? In dat geval zult u een KBC fietslening simulatie moeten uitvoeren. Hiervoor dient u de onderstaande stappen te doorlopen:

 • Stap 1: Geef aan hoeveel het facturatiebedrag bedraagt.
 • Stap 2: Geef aan hoeveel u precies wenst te lenen (maximum 110%). 
 • Stap 3: Bepaal op hoeveel maanden u de fietslening wenst af te betalen.
 • Stap 4: Begin uw aanvraag. 

Wanneer u aan bent beland bij de vierde stap zult u tot de vaststelling komen dat deze uit nog heel wat verschillende onderdelen bestaat. Zo zult u het aankoopbewijs moeten uploaden van de fiets. Bovendien zult u ook moeten kunnen aantonen dat u over voldoende leencapaciteit beschikt. Pas wanneer u de volledige aanvraagprocedure heeft doorlopen kunt u de fietslening toegekend krijgen.

Wat zijn de voorwaarden van de KBC fietslening?

Zoals hierboven reeds aangehaald zijn er verschillende voorwaarden verbonden aan de KBC fietslening. Deze worden eigenlijk duidelijk gemaakt tijdens het uitvoeren van de KBC fietslening simulatie. Hou er in ieder geval rekening mee dat u over voldoende leencapaciteit dient te beschikken. Andere voorwaarden om aandachtig voor te zijn, zijn: 

 • De maximale aflossingstermijn bedraagt doorgaans 30 maanden.
 • U moet rekening houden met het vooropgestelde maximale kredietbedrag. 
 • Er moet een aankoopbewijs voorgelegd kunnen worden van de fiets. 

Veelgestelde vragen

Is een KBC fietslening fiscaal aftrekbaar?

De KBC fietslening is voor bedrijven fiscaal aftrekbaar. Vergelijkbaar met een auto kan ook een (elektrische) fiets echter zowel voor private als voor zakelijke doeleinden worden ingezet. Enkel en alleen het gedeelte dat is bestemd voor zakelijk gebruik is fiscaal aftrekbaar. Hou hier zeker rekening mee. 

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

De KBC fietslening kan zowel worden afgesloten voor een nieuwe als voor een tweedehands fiets. Wilt u dus met andere woorden een nieuwe fiets aankopen, maar heeft u een mooi, tweedehands exemplaar op het oog? Dan zult u kunnen vaststellen dat u ook dat aankoopbedrag kunt financieren bij KBC.

Hoelang duurt het voor een lening is goedgekeurd bij KBC?

Hoelang het exact duurt vooraleer uw fietslening KBC is goedgekeurd is sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. Dient u, uw aanvraag als bestaande KBC klant online in? Heeft u bovendien alle vereiste gegevens ingevuld en documenten geüpload? Dan zal uw KBC fietslening doorgaans snel worden goedgekeurd.