Europabank

De Europabank fietslening is een persoonlijke lening op afbetaling. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om het aankoopbedrag van uw nieuwe fiets volledig te lenen. Vervolgens zal het aankoopbedrag in maandelijkse schijven moeten worden terugbetaald. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden nu precies zijn voor wat de fietslening Europabank afsluiten betreft? De vergelijker die u hieronder terug kunt vinden maakt dit meteen duidelijk.

Waarom kiezen voor een Europabank fietslening?

De Europabank fietslening is dus eigenlijk een standaard lening op afbetaling. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. In eerste instantie zijn de voorwaarden verbonden aan deze kredietvorm vrij strikt. Dat zorgt ervoor dat afwijkingen niet of nauwelijks mogelijk zijn. Anderzijds is het wel zo dat dit als gevolg heeft dat de rentevoet zeer laag kan worden gehouden. Overweegt u het afsluiten van een fietslening Europabank? Dan zult u daarbij kunnen rekenen op deze voordelen:

 • De lage rentevoet houdt de impact op uw financiële situatie beperkt. 
 • U kunt zowel geld lenen voor de aankoop van een nieuwe als tweedehandse fiets. 
 • U hoeft niet altijd de aankoopfactuur voor te kunnen leggen. 

De hierboven aangehaalde voordelen hebben veel mensen duidelijk weten te overtuigen. Dit gezegd hebbende zijn er ook een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden. Wat deze nadelen betreft kunt u rekening houden met de volgende:

 • Afwijkingen van de kredietvoorwaarden zijn eigenlijk niet mogelijk. 
 • Geld lenen brengt altijd kosten met zich mee, het maakt uw fiets dus toch iets duurder.
 • De vastgestelde rente zorgt ervoor dat u geen voordeel kunt halen uit renteverlagingen.

Voor heel wat mensen vormen de hierboven aangehaalde nadelen geen probleem. Geldt dat ook voor u? Dan kunt u er dus zonder probleem voor kiezen om de fietslening Europabank af te sluiten.

Lening elektrische fiets Europabank 

De fietslening Europabank kan worden afgesloten voor tal van verschillende soorten fietsen. Dit geldt in ieder geval zowel voor traditionele als voor elektrische fietsen. De aankoopprijs van een elektrische fiets ligt uiteraard net wat hoger dan deze van een standaard fiets. Dat zorgt ervoor dat veel mensen ze niet zomaar willen of kunnen betalen van hun spaargeld. Dat hoeft ook niet. Met de Europabank fietslening kunt u immers probleemloos geld lenen voor uw nieuwe of tweedehandse elektrische fiets. Dit bovendien ook nog eens tegen een marktconforme rentevoet.

Tarieven en kenmerken

Zou u graag een goed beeld willen krijgen van de tarieven en kenmerken verbonden aan de Europabank fietslening? Raadpleeg daarvoor dan zeker even de onderstaande prijstabel! 

LeningPersoonlijke lening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP4,90%
Maximale JKP12,49%
Minimaal bedrag€ 2.500,00
Maximaal bedrag€ 50.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd120 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Europabank fietslening aanvragen, hoe werkt het?

Wilt u graag de Europabank fietslening aanvragen? Dat kan eenvoudig gebeuren via de website van Europabank. Vooraleer u de lening kunt aanvragen dient u eerst een simulatie uit te voeren. Deze simulatie zal u duidelijk maken hoe het verloop van uw lening eruit zal komen te zien. Pas daarna kunt u de gesimuleerde lening daadwerkelijk aanvragen. Dit verloopt als volgt:

 • Stap 1: Voer een simulatie uit op de website van Europabank.
 • Stap 2: Klik op “Ga verder met uw lening”. 
 • Stap 3: Geef het doel aan van uw lening evenals het kantoor waar u klant bij bent.
 • Stap 4: Vul uw contactgegevens in (dit kan ook met Itsme of met de eid-kaart). 
 • Stap 5: Vul uw persoonlijke gegevens in. 
 • Stap 6: Beantwoord alle vragen over uw financiële situatie. 

Wanneer de aanvraagprocedure volledig is afgerond zal Europabank na het uitvoeren van het kredietwaardigheidsonderzoek de aangevraagde fietslening al dan niet goedkeuren. In de praktijk zult u tot de vaststelling komen dat dit behoorlijk snel kan gebeuren. 

Wat zijn de voorwaarden van de Europabank fietslening?

Het spreekt voor zich dat u als potentiële kredietnemer rekening dient te houden met verschillende voorwaarden voor wat het kunnen afsluiten van de Europabank fietslening betreft. De eerste voorwaarde heeft uiteraard betrekking tot de vereiste leencapaciteit. Vormt deze leencapaciteit geen probleem? Dan zult u ook nog aandacht moeten besteden aan de volgende voorwaarden:

 • Het kredietbedrag moet zijn gelegen tussen de 2.500 & 50.000 euro.
 • U kunt het krediet maximaal op een termijn van 60 maanden terugbetalen.

Vormen de hierboven aangehaalde voorwaarden voor u geen probleem? Dan kunt u er dus perfect voor kiezen om de fietslening Europabank af te sluiten. 

Veelgestelde vragen 

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

De Europabank fietslening maakt het mogelijk om zowel geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe als een tweedehandse fiets. Afhankelijk van het feit of u een aankoopbewijs voor kunt leggen of niet is het wel mogelijk dat de rentevoet hierdoor wordt beïnvloed. 

Moet ik al klant zijn bij Europabank om een lening aan te vragen?

Bij het online aanvragen van een gesimuleerde Europabank fietslening wordt er door het systeem gevraagd naar het kantoor waar u klant bij bent. Bent u nog geen klant van Europabank? Dan is het op deze manier dus niet mogelijk om de fietslening aan te vragen.

Hoe werkt de terugbetaling bij Europabank?

Nadat u de Europabank fietslening heeft afgesloten zult u het geleende bedrag in maandelijkse termijnen moeten terugbetalen aan Europabank. Dit gebeurt door middel van automatische, maandelijkse afboekingen van uw bankrekening bij Europabank. U hoeft hier verder dus eigenlijk verder helemaal niets voor te doen.