Crelan 

De Crelan fietslening maakt het mogelijk om de aankoopprijs van uw fiets te spreiden over een lange(re) periode. Deze fietslening is wel uitsluitend af te sluiten voor nieuwe fietsen. Wilt u graag ontdekken welke fietsleningen er door Crelan worden aangeboden? Dan kan de onderstaande vergelijker u daar absoluut bij helpen.

Waarom kiezen voor een Crelan fietslening?

De Crelan fietslening is een vrij lineaire kredietvorm welke het mogelijk maakt om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe fiets. Dit kan zowel een traditionele als een elektrische fiets zijn. Wenst u graag geld te lenen voor de aankoop van een mountainbike? Ook dan kan deze lening u verder helpen. Enkele voordelen waar u bij de Crelan fietslening op kunt rekenen zijn de volgende:

 • U kunt geld lenen voor de aankoop van een fiets tegen een vaste, lage rente. 
 • Er zijn geen extra kosten verbonden aan de fietslening buiten de rente die u moet betalen.
 • U kunt al een fietslening bij Crelan afsluiten vanaf slechts 1.000 euro. 

Naast de interessante voordelen waar u op kunt rekenen bij de Crelan fietslening is het helaas eveneens zo dat er een aantal nadelen aan verbonden zijn. Ook deze nadelen konden we u uiteraard niet onthouden. Hierbij kan concreet worden gedacht aan de volgende:

 • De fietslening Crelan is uitsluitend af te sluiten voor nieuwe fietsen. 
 • Het is op moment van schrijven niet mogelijk om de lening online aan te vragen.
 • De lening heeft een vastgestelde rente waardoor u niet kunt genieten van renteverlagingen.

Vormen de hierboven aangehaalde nadelen voor u geen probleem? Dan kan het voor u zeker de moeite waard zijn om het afsluiten van de Crelan fietslening te overwegen.

Lening elektrische fiets Crelan 

Ontzettend veel mensen willen graag een elektrische fiets aankopen. Het gebruik van zo’n fiets brengt dan ook heel wat praktische voordelen met zich mee. Het spreekt echter voor zich dat de aankoopprijs van een elektrische fiets een stukje hoger is gelegen in vergelijking met deze van een traditionele fiets. Het afsluiten van de Crelan fietslening zorgt er echter uiteraard voor dat u de aankoopprijs van uw gloednieuwe, elektrische fiets kunt spreiden over een lange(re) termijn. Dit maakt de aankoopprijs voor heel wat mensen een flink stuk betaalbaarder.

Tarieven en kenmerken 

Bent u benieuwd om de tarieven en kenmerken te achterhalen van de Crelan fietslening? Raadpleeg dan zeker even de tabel welke u hieronder terug kunt vinden. 

LeningFietslening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP3,07%
Maximale JKP3,07%
Minimaal bedrag€ 1.000,00
Maximaal bedrag€ 15.000,00
Minimale looptijd 13 maanden
Maximale looptijd60 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Crelan fietslening aanvragen, hoe werkt het? 

Een fietslening Crelan aanvragen is op moment van schrijven niet mogelijk via de website van deze kredietverstrekker. Voor het aanvragen van deze financiering gaat u dan ook als volgt te werk:

 • Stap 1: U voert een simulatie uit op de website van Crelan. 
 • Stap 2: U zoekt een Crelan kantoor bij u in de buurt en maakt een afspraak. 
 • Stap 3: Ter plaatse in het Crelan kantoor kan de lening worden afgesloten. 

Op moment van schrijven is het zo dat u in MyCrelan wel een overzicht terug kunt vinden van uw kredieten. Het aanvragen van bijvoorbeeld de fietslening Crelan dient echter bij de bankagent te gebeuren. Dit is iets omslachtiger dan bij andere kredietverstrekkers het geval is. 

Wat zijn de voorwaarden van de Crelan fietslening?

Wilt u de Crelan fietslening aanvragen? Dan zijn er verschillende voorwaarden waar u rekening mee dient te houden. Zo kan de lening alleen worden aangevraagd voor nieuwe fietsen. Het spreekt bovendien voor zich dat u over voldoende leencapaciteit moet beschikken. Andere voorwaarden waar u rekening mee moet houden zijn:

 • Het minimum kredietbedrag bedraagt 1.000 euro
 • De minimum looptijd bedraagt 13 maanden

Vormen de bovenstaande voorwaarden voor u geen probleem? Dan kunt u dus zonder probleem een aanvraag indienen voor de Crelan fietslening. 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

U kunt op moment van schrijven bij Crelan niet terecht voor een fietslening voor een tweedehands fiets. De Crelan fietslening is dan ook uitsluitend af te sluiten voor het financieren van een nieuwe fiets. Het kan hierbij wel zowel gaan om een traditionele als om een elektrische fiets.

Moet ik al klant zijn bij Crelan om een lening aan te vragen?

Om de Crelan fietslening aan te kunnen vragen moet u klant zijn van deze kredietverstrekker. U kunt er wel voor kiezen om een online simulatie uit te voeren. Na het uitvoeren van een dergelijke simulatie zult u zich toch moeten wenden richting een Crelan kantoor om ze af te sluiten.

Hoe werkt de terugbetaling bij Crelan?

De terugbetaling van de Crelan fietslening gebeurt in maandelijkse schijven. Het bedrag van de lening wordt maandelijks automatisch van de bankrekening afgeboekt. U dient er uiteraard wel op toe te zien dat er elke maand voldoende provisie op de bankrekening is terug te vinden.