Cofidis

De Cofidis fietslening is eigenlijk een persoonlijke lening. Deze lening maakt het mogelijk om allerhande aankopen te financieren. Het gaat hierbij dan uiteraard ook om de aankoop van een fiets of elektrische fiets. Bent u eveneens toe aan een nieuwe fiets, maar heeft u daarvoor slechts een beperkt budget voor handen? Dan kan het afsluiten van een krediet interessant zijn. De onderstaande vergelijker laat u alvast de diverse Cofidis fietsleningen ontdekken die u kunt afsluiten.

Waarom kiezen voor een Cofidis fietslening?

De Cofidis fietslening is een populair krediet om de aankoop van een nieuwe of tweedehandse fiets mee te financieren. Dat is vooral het gevolg van de flexibele voorwaarden die eraan verbonden zijn. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat u met deze lening kunt rekenen op de volgende voordelen:

 • Er hoeft geen aankoopbewijs te worden voorgelegd voor deze lening. 
 • Het is mogelijk om de aflossing van uw kredietbedrag te spreiden over 48 maanden.
 • De rentevoet is vastgesteld waardoor er geen vervelende verrassingen kunnen ontstaan.

De hierboven terug te vinden voordelen spreken uiteraard stevig in het voordeel van de fietslening Cofidis. Dit gezegd hebbende is het eveneens zo dat er enkele nadelen aan verbonden zijn waar u bij stil zult willen blijven staan. Deze nadelen hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet. 

 • Het feit dat u kunt lenen tot 50.000 euro kan ervoor zorgen dat u meer leent dan nodig is.
 • De vastgestelde rentevoet voorkomt dat u kunt profiteren van een dalende marktrente. 
 • Er kan in principe niet van de kredietvoorwaarden worden afgeweken. 

Denkt u er dus aan om de Cofidis fietslening aan te vragen? Dan is het zeker belangrijk om even stil te blijven staan bij de voor- en nadelen die we hierboven voor u op een rijtje hebben gezet. 

Lening elektrische fiets Cofidis 

Het afsluiten van een lening elektrische fiets Cofidis is zonder probleem mogelijk. Het spreekt voor zich dat de aanschaf van een elektrische fiets gepaard gaat met hogere kosten dan wanneer u zou opteren voor een traditionele fiets. Omwille van deze reden zien veel mensen alsnog af van deze optie. Dat is zonde, want een elektrische fiets brengt heel wat interessante voordelen met zich mee. Wilt u graag ook geld lenen voor de aankoop van een elektrische fiets? Dan zult u in ieder geval kunnen vaststellen dat de Cofidis fietslening u deze optie zonder probleem kan bieden. 

Tarieven en kenmerken 

Vooraleer over te gaan tot het afsluiten van de Cofidis fietslening zult u natuurlijk graag kennis willen kunnen maken met de tarieven en kenmerken van deze lening. Deze kunt u allebei ontdekken door middel van de hieronder terug te vinden prijstabel. 

LeningPersoonlijke lening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP4,90%
Maximale JKP9,90%
Minimaal bedrag€ 2.500,00
Maximaal bedrag€ 50.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd120 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Cofidis fietslening aanvragen, hoe werkt het? 

Wilt u graag de Cofidis fietslening aanvragen? Dan zult u uiteraard graag willen weten op welke manier u daar precies voor te werk moet gaan. Dat is vrij eenvoudig. U kunt hiervoor het hieronder beschreven stappenplan volgen. 

 • Stap 1: Voer een online simulatie uit voor de fietslening Cofidis.
 • Stap 2: Vul het aanvraagformulier voor de lening volledig in.
 • Stap 3: Print het contract uit, onderteken het en stuur het terug naar Cofidis.
 • Stap 4: De behandeling van uw kredietdossier gebeurt binnen twee dagen.

Van zodra de aanvraag van uw krediet is goedgekeurd ontvangt u het geld meteen op uw bankrekening. Vervolgens kunt u met het ontvangen bedrag overgaan tot het aankopen van de gewenste nieuwe of tweedehandse fiets. 

Wat zijn de voorwaarden van de Cofidis fietslening?

Er zijn eigenlijk opvallend weinig voordelen verbonden aan het afsluiten van de Cofidis fietslening. Er wordt door Cofidis vooraleer de lening toe te staan in ieder geval wel een kredietwaardigheidscheck uitgevoerd. Blijkt uit deze check dat u over voldoende leencapaciteit beschikt? Dan heeft u dus de mogelijkheid om de lening aan te vragen. Verder moet u rekening houden met deze voorwaarden:

 • Het minimum kredietbedrag bedraagt 2.500 euro.
 • Het maximum kredietbedrag bedraagt 50.000 euro.
 • De maximale looptijd van de lening bedraagt 48 maanden.

Vormen de hierboven aangehaalde voorwaarden die zijn verbonden aan de Cofidis fietslening voor u geen probleem? Dan hoeft er u eigenlijk niets meer in de weg te staan om deze lening af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

De Cofidis fietslening is een persoonlijke lening. Dit betekent dat u met dit krediet een lening naar wens kunt afsluiten. Of u er nu voor kiest om met het geleende bedrag een tweedehands fiets of een nieuwe fiets aan te kopen is geheel aan u. Cofidis vereist geen aankoopbewijs.

Moet ik al klant zijn bij Cofidis om een lening aan te vragen?

U dient geen bestaande klant te zijn om de Cofidis fietslening aan te kunnen vragen. Wel is het van belang dat u er rekening mee houdt dat u een zo goed mogelijk beeld van uw financiële situatie moet zien te schetsen. Ook nieuwe klanten kunnen deze lening dus aanvragen.

Hoe werkt de terugbetaling bij Cofidis?

Wanneer u de Cofidis fietslening wenst af te sluiten moet u na het ontvangen van het bedrag starten met maandelijkse afbetalingen. Deze afbetalingen worden automatisch van de bankrekening afgetrokken welke u heeft opgegeven. U dient hier verder niets meer voor te doen, tenzij voor voldoende provisie zorgen uiteraard.