Bpost Bank

De fietslening Bpost Bank is een persoonlijke lening die kan worden afgesloten voor het aankopen van een traditionele of een elektrische fiets. De lening betaalt het vereiste aankoopbedrag in één keer uit. Vervolgens dient u als kredietnemer het krediet in maandelijkse schijven terug te betalen. De onderstaande vergelijker laat u alvast kennismaken met de bestaande mogelijkheden voor wat het afsluiten van een Bpost Bank fietslening betreft.

Waarom kiezen voor een fietslening Bpost Bank? 

De fietslening Bpost Bank is een persoonlijke lening die het mogelijk maakt om uw nieuwe of tweedehandse fiets te financieren. Dit kan zowel een traditionele als een elektrische fiets zijn. Indien u voor de aankoop van uw fiets gaat lenen bij Bpost Bank kunt u daarbij rekenen op deze voordelen:

 • De persoonlijke lening is een duidelijke, transparante kredietvorm. 
 • U kunt geld lenen voor een bedrag tussen 1.200 & 200.000 euro. 
 • De rentevoet is vastgesteld waardoor de kosten niet hoger kunnen uitvallen.

De hierboven aangehaalde voordelen hebben reeds menig aantal mensen weten te overtuigen om te kiezen voor de fietslening Bpost Bank. Het dient echter gezegd dat er ook een aantal nadelen aan deze lening verbonden zijn. Deze nadelen zijn de volgende:

 • Het JKP ligt gemiddeld hoger dan bij echt gespecialiseerde fietsleningen.
 • Er is sprake van een minimum kredietbedrag van 1.200 euro.
 • De rente kan niet veranderen waardoor u niet kunt profiteren van renteverlagingen.

Vormen de hierboven aangehaalde (potentiële) nadelen voor u niet meteen een probleem? Dan zou u dus zeker kunnen overwegen om voor de aankoop van uw fiets de fietslening Bpost Bank aan te vragen.

Lening elektrische fiets Bpost Bank 

De aankoop van een (nieuwe) elektrische fiets gaat uiteraard gepaard met bepaalde kosten. Voor veel mensen geldt dat ze deze kosten graag willen financieren. Geldt dat ook voor u? Dan biedt de fietslening Bpost Bank u deze mogelijkheid. Deze lening staat erom bekend zeer transparant en toegankelijk te zijn vanwege de lage kosten die eraan verbonden zijn. U hoeft dus voor de aankoop van een elektrische fiets zeker en vast uw spaargeld niet aan te spreken indien u dat niet wenst.

Tarieven en kenmerken 

Vooraleer een fietslening Bpost Bank af te sluiten spreekt het voor zich dat u zich bewust zult willen zijn van de kenmerken en tarieven die eraan verbonden zijn. Deze gegevens kunt u ontdekken door het raadplegen van de hieronder terug te vinden prijstabel. 

LeningPersoonlijke lening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP5,99%
Maximale JKP6,99%
Minimaal bedrag€ 1.200,00
Maximaal bedrag€ 200.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd120 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Bpost Bank fietslening aanvragen, hoe werkt het? 

Wenst u fietslening Bpost Bank aan te vragen? Dan zult u kunnen vaststellen dat dit eenvoudig via het internet kan gebeuren. U hoeft hierdoor dus niet persé een bezoek te brengen aan een fysiek kantoor. De stappen die hiervoor doorlopen dienen te worden zijn de volgende:

 • Stap 1: Voer een online simulatie uit voor uw Bpost Bank fietslening.
 • Stap 2: Uw kredietaanvraag kan volledig online worden ingediend. 
 • Stap 3: Na goedkeuring is het mogelijk om de kredietovereenkomst digitaal te ondertekenen.
 • Stap 4: Het kredietbedrag wordt overgemaakt naar uw bankrekening.

U moet er uiteraard als (potentiële) kredietnemer wel rekening mee te houden dat er nog enkele voorwaarden zijn verbonden aan de fietslening Bpost Bank. De onderstaande informatie geeft u nog een goed beeld van deze voorwaarden waar u rekening mee dient te houden. 

Wat zijn de voorwaarden van de fietslening Bpost Bank?

U moet rekening houden met een aantal voorwaarden bij het aanvragen van een Bpost Bank fietslening. In eerste instantie moet u uiteraard beschikken over voldoende leencapaciteit. Dat is een eis die niet alleen door Bpost Bank, maar ook door andere kredietverstrekkers wordt vooropgesteld. Andere voorwaarden waar u aandachtig voor dient te zijn, zijn de volgende:

 • U kunt het krediet slechts aanvragen vanaf een bedrag van minstens 1.200 euro.
 • Het is geen vereiste om over een zichtrekening te beschikken bij Bpost Bank. 

Vallen de bovenstaande voorwaarden bij u wel in de smaak? Dan kunt u er zeker voor kiezen om over te gaan tot het aanvragen van een fietslening Bpost Bank.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

De fietslening Bpost Bank is een standaard, persoonlijke lening. Dit heeft als gevolg dat ze voor eender welke fiets kan worden afgesloten. Heeft u er niet voor gekozen om een nieuwe fiets aan te kopen, maar heeft u geopteerd voor een tweedehands exemplaar? Dan kunt u dus ook daarvoor lenen.

Moet ik al klant zijn bij Bpost Bank om een lening aan te vragen?

U hoeft geen bestaande klant te zijn bij Bpost Bank om een (fiets)lening aan te kunnen vragen. Bovendien is het zo dat u ook niet verplicht over een zichtrekening bij deze bank dient te beschikken. Uiteraard moet u wel rekening houden met de (andere) kredietvoorwaarden.

Hoe werkt de terugbetaling bij Bpost Bank?

U dient bij het afsluiten van uw Bpost Bank fietslening een bankrekening op te geven. De terugbetalingen die moeten gebeuren voor uw fietslening zullen dan vervolgens automatisch maandelijks op de opgegeven bankrekening in mindering worden gebracht. U hoeft hier als kredietnemer zelf verder niets voor te ondernemen.