BNP Paribas Fortis

De BNP Paribas Fortis fietslening maakt het mogelijk om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe of tweedehandse fiets. Op deze manier kunt u de aankoopprijs spreiden over een langere periode. Het aankoopbedrag kunt u na het afsluiten van de financiering gewoon maandelijks terugbetalen. De onderstaande vergelijker laat u meteen kennismaken met alle verschillende fietsleningen die door BNP Paribas Fortis worden aangeboden. 

Waarom kiezen voor een BNP Paribas Fortis fietslening?

De Fortis fietslening staat er om bekend een zeer interessante fietslening te zijn. Het afsluiten van een fietslening Fortis zorgt er dan ook voor dat u kunt rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. De voordelen waar u precies op kunt rekenen zijn de volgende:

 • De BNP fietslening is af te sluiten voor nieuwe en tweedehandse fietsen. 
 • U leent geld voor uw fiets tegen een zeer lage rentevoet. 
 • U kunt tot 110% van de aankoopwaarde van uw fiets lenen. 

Naast bovenstaande is het uiteraard mogelijk om de BNP Paribas Fortis fietslening af te sluiten voor nagenoeg alle verschillende soorten fietsen. Ook wanneer u geen elektrische fiets, maar bijvoorbeeld een mountainbike of een traditionele stadsfiets wenst aan te schaffen is dat dus perfect mogelijk. Dit gezegd hebbende is er ook sprake van een aantal nadelen, namelijk:

 • Door de vastgestelde rentevoet kunt u niet genieten van mogelijke rentedalingen.
 • Er kan in principe niet van de kredietvoorwaarden worden afgeweken. 
 • Meer lenen dan 110% van de aankoopwaarde is niet mogelijk.

Vormen de hierboven aangehaalde nadelen voor u geen probleem? Dan hoeft er u in principe niets meer in de weg te staan om de Fortis fietslening af te sluiten.

Lening elektrische fiets BNP

Heel wat mensen overwegen tegenwoordig de aanschaf van een elektrische fiets. Wanneer u een fietslening Fortis simulatie uitvoert wordt meteen duidelijk dat u de aankoopprijs van die fiets gespreid kunt afbetalen. U kunt door middel van de Fortis fietslening dan ook niet alleen maar geld lenen voor een traditionele, maar zeker ook voor een elektrische fiets. De BNP fietslening zorgt er op deze manier voor dat de overstap naar een elektrische fiets maken voor veel mensen een behoorlijk stuk eenvoudiger zal worden.

Tarieven en kenmerken 

In onderstaande tabel worden de tarieven en kenmerken van de Fortis fietslening weergegeven.

LeningFietslening en zachte mobiliteit
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP3,25%
Maximale JKP3,90%
Minimaal bedrag€ 500,00
Maximaal bedrag€ 25.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd60 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Fortis fietslening aanvragen, hoe werkt het? 

Wenst u de Fortis fietslening aan te vragen? Dan zult u daarvoor enkele stappen moeten doorlopen. Het aanvragen van deze lening verloopt dan ook als volgt:

 • Stap 1: Geef aan welk type lening u wenst af te sluiten. 
 • Stap 2: Vermeld het detail van de lening (in dit geval dus een fietslening). 
 • Stap 3: Geef aan welk bedrag u wenst te lenen. 
 • Stap 4: Er vindt een simulatie plaats waarin u nog aanpassingen kunt doen. 
 • Stap 5: U kunt het gesimuleerde krediet op maat van uw wensen aanvragen. 

Wanneer de bovenstaande stappen doorlopen zijn heeft u, uw aanvraag voor de Fortis fietslening ingediend. Let wel, er zijn nog een aantal voorwaarden waar u rekening mee moet houden. 

Wat zijn de voorwaarden van de Fortis fietslening? 

Na het uitvoeren van de fietslening Fortis simulatie heeft u dus de mogelijkheid om de Fortis fietslening meteen online aan te vragen. Hou er echter wel rekening mee dat er voor het toegekend krijgen van het krediet nog een aantal voorwaarden gelden. Zo dient u bijvoorbeeld over een geldig aankoopbewijs te beschikken van de (nieuwe) fiets. Bovendien spreekt het voor zich dat u tevens over voldoende leencapaciteit moet beschikken voor het krediet in kwestie. 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

Door middel van de Fortis fietslening is het perfect mogelijk om een lening af te sluiten voor de aankoop van een tweedehands fiets. Dit is zowel mogelijk bij een traditionele als bij een elektrische fiets. Let wel, er moet rekening mee worden gehouden dat het minimum kredietbedrag 500 euro moet zijn.

Moet ik al klant zijn bij Fortis om een lening aan te vragen?

Wanneer u de Fortis fietslening online wenst aan te vragen dient u reeds klant te zijn van BNP Paribas Fortis. Dit onder meer omdat u, uw bankkaart met kaartlezer nodig heeft. Bent u nog geen BNP Paribas Fortis klant? Dan zult u dat eerst moeten worden vooraleer u kunt lenen.

Hoe werkt de terugbetaling bij Fortis?

Eenmaal u de BNP fietslening heeft afgesloten zullen de terugbetalingen elke maand van uw bankrekening worden afgehouden. Dit gebeurt automatisch. U dient er alleen rekening mee te houden dat uw bankrekening maandelijks voldoende provisie bevat om de terugbetalingen uit te kunnen voeren.