Belfius

De Belfius fietslening biedt u de mogelijkheid om de aankoopprijs van uw fiets te spreiden over een lange(er) termijn. Zo kunt u ze gewoon maandelijks afbetalen. Wilt u graag een goed beeld krijgen van de verschillende fietsleningen van Belfius? Dan kan de onderstaande vergelijker u daarbij helpen!

Waarom kiezen voor een Belfius fietslening? 

De fietslening Belfius maakt het mogelijk om een lening af te sluiten voor de aankoop van verschillende soorten fietsen. U kunt hierbij niet alleen denken aan een traditionele fiets, maar ook aan een elektrische fiets evenals aan een mountainbike en een koersfiets. Deze lening zorgt ervoor dat u de aankoopprijs van uw nieuwe fiets kunt afbetalen. Zo betaalt u maandelijks een stukje van de aankoopprijs af. De voordelen waar u bij de Belfius fietslening op kunt rekenen zijn de volgende:

  • U heeft de mogelijkheid om het aankoopbedrag gespreid af te betalen. 
  • U geniet van de zekerheid van een vaste rentevoet. 
  • Het is mogelijk om tot 110% van de aankoopprijs te lenen. 

De bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat het afsluiten van de Belfius fietslening door de jaren heen ontzettend populair is gebleken. Indien u ervoor kiest om dit type lening af te sluiten zijn er ook enkele nadelen waar u rekening mee zult willen houden. Het gaat hierbij om de volgende:

  • De vaste rentevoet laat u niet profiteren van rentedalingen op de markt. 
  • Het lineaire verloop maakt afwijkingen van de kredietvoorwaarden niet mogelijk.
  • Het is niet mogelijk om meer dan 110% van de aankoopprijs te lenen.

Vormen de bovenstaande nadelen voor u geen probleem? Dan kan een Belfius online fietslening afsluiten zeker het overwegen waard zijn. 

Lening elektrische fiets Belfius 

Bent u op zoek naar een lening elektrische fiets? Dan bent u ook daarvoor bij Belfius aan het juiste adres. De fietslening Belfius kan immers zowel worden afgesloten voor een standaard als voor een elektrische fiets. De nood aan een financiering voor deze laatste is door de jaren heen sterk toegenomen. Steeds meer mensen willen immers graag overstappen op een elektrische fiets. De aankoopprijs daarvoor ligt echter een stuk hoger in vergelijking met een standaard fiets. Door de Belfius fietslening af te sluiten kunt u het aankoopbedrag gespreid afbetalen. 

Tarieven en kenmerken 

Bent u benieuwd van welke eigenschappen er sprake is bij de Belfius fietslening? Zou u bovendien ook graag een goed beeld willen hebben van de geldende tarieven? In beide gevallen is het de moeite waard om even een blik te werpen op de onderstaande tabel. 

LeningFietslening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP3,25%
Maximale JKP3,59%
Minimaal bedrag€ 1.000,00
Maximaal bedrag€ 1.000,00
Minimale looptijd 24 maanden 
Maximale looptijd120 maanden
CKP RegistratieJa
*Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Belfius fietslening aanvragen, hoe werkt het?

Wenst u de Belfius fietslening aan te vragen? Dan kunt u daarvoor op twee verschillende manieren te werk gaan. Voor bestaande klanten geldt dat ze deze aanvraag kunnen doen vanuit hun beveiligde klantomgeving. Voor mensen die nog geen klant zijn geldt dat ze er goed aan doen om eerst even een Belfius simulatie fietslening uit te voeren. Wanneer dat is gebeurt kunt u de gesimuleerde fietslening Belfius meteen aanvragen. Bent u nog geen klant bij Belfius? Dan zult u zich eerst als klant moeten aanmelden. Hou er bovendien rekening mee dat er aan het afsluiten van de fietslening enkele voorwaarden zijn verbonden. Het gaat hierbij om de volgende:

  • U dient de beschikking te hebben over een bepaald aankoopbewijs. 
  • Uw beschikbare leencapaciteit dient voldoende te zijn. 
  • U dient uiteraard een schriftelijke kredietovereenkomst te ondertekenen.

Het aanvragen van de Belfius online fietslening verloopt in de praktijk ontzettend vlot. U zult dus vrij snel met uw nieuwe fiets de weg op kunnen!

Veel gestelde vragen

Waar kan ik een elektrische fiets kopen op afbetaling?

Een elektrische fiets kopen op afbetaling is mogelijk bij verschillende verkopers. De Belfius fietslening afsluiten kan echter zomaar financieel voordeliger uitpakken. Controleer dus altijd of de kosten bij een verkoop op afbetaling niet hoger uitvallen dan wanneer u zou kiezen voor het afsluiten van een fietslening bij Belfius.

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

Belfius vereist het voor kunnen leggen van een aankoopbewijs van uw nieuwe fiets. Indien u deze mogelijkheid heeft is het in principe geen probleem om een fietslening voor een tweedehands fiets af te sluiten. Hier kunnen eventueel wel extra voorwaarden aan verbonden zijn. Dit dient u dus even te controleren.

Moet ik al klant zijn bij Belfius om een lening aan te vragen?

Het is geen vereiste om reeds klant van Belfius te zijn wanneer u de fietslening wenst aan te vragen. Dit vergemakkelijkt de aanvraagprocedure wel aanzienlijk. Wenst u uiteindelijk de gesimuleerde Belfius fietslening ook daadwerkelijk aan te vragen? Dan spreekt het voor zich dat u wel als klant zal worden aangemaakt.