AXA

De AXA fietslening maakt het mogelijk om het aankoopbedrag van uw fiets gespreid af te betalen. Dit is mogelijk voor nieuwe fietsen, maar ook voor (jonge) tweedehands exemplaren. Op deze pagina ontdekt u alles over de fietsleningen die door AXA worden aangeboden. De onderstaande vergelijker helpt u bovendien te bepalen welke AXA fietslening voor u de meest interessante keuze kan zijn.

Waarom kiezen voor een AXA fietslening? 

Wenst u een duurdere (elektrische) fiets aan te kopen? Heeft u daar helaas niet voldoende financiële middelen voor beschikbaar? Dan kan de AXA lening u een prima oplossing bieden. Voor deze lening geldt dat ze kan worden afgesloten voor heel wat verschillende soorten fietsen. Denk hierbij niet alleen aan de klassieke stadsfiets, maar ook aan bijvoorbeeld bak- en plooifietsen evenals mountainbikes. Ook voor speed pedelecs kan op deze manier worden geleend. Indien u kiest voor de AXA fietslening bent u in ieder geval verzekerd van verschillende voordelen. Denk hierbij aan de volgende:

 • De AXA fietslening kan worden afgesloten tegen een lage (vaste) rente. 
 • U hoeft uw spaargeld niet langer aan te spreken voor de aankoop van een dure fiets.
 • Er worden door AXA geen dossierkosten in rekening gebracht.

De bovenstaande voordelen vormen stuk voor stuk uitstekende redenen om te opteren voor het afsluiten van een fietslening AXA. Dit gezegd hebbende zijn er ook verschillende mogelijke nadelen waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de volgende:

 • De fiets die u wenst aan te kopen mag niet ouder zijn dan vijf jaar. 
 • U kunt slechts een AXA fietslening afsluiten vanaf 2.500 euro. 
 • De rentevoet is vastgesteld waardoor u niet profiteert van een dalende marktrente. 

Zijn de bovenstaande (potentiële) nadelen voor u geen probleem? Dan kunt u er uiteraard zonder probleem voor kiezen om de AXA fietslening aan te vragen. 

Lening elektrische fiets AXA 

Wenst u een lening elektrische fiets AXA af te sluiten? Dat is geen probleem. AXA biedt haar kredietnemers namelijk zowel de mogelijkheid om geld te lenen voor een manuele als voor een elektrische fiets. Deze fiets mag ook een tweedehands exemplaar zijn. U moet er alleen rekening mee houden dat ze niet ouder mag zijn dan vijf jaar. Bovendien blijft de maximale looptijd van de fietslening in dit geval beperkt tot slechts vijf jaar. Voor nieuwe elektrische fietsen is dat zeven jaar.

Tarieven en kenmerken 

Wilt u graag ontdekken wat de kenmerken en tarieven zijn van de fietslening AXA? De onderstaande prijstabel geeft u daar een glashelder beeld van. 

LeningFietslening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP3,07%
Maximale JKP3,07%
Minimaal bedrag€ 2.500,00
Maximaal bedrag€ 75.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd84 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

AXA fietslening aanvragen, hoe werkt het? 

Wenst u een AXA fietslening aan te vragen? Dan kunt u daarvoor op verschillende manieren te werk gaan. Voor bestaande klanten geldt dat ze dit eenvoudig kunnen doen in hun beveiligde klantenomgeving. Bent u nog geen klant van AXA? Dan dient u eerst een fietslening simulatie AXA uit te voeren. Het te volgen stappenplan ziet er dan als volgt uit:

 • Stap 1: Kies het type lening welke u wenst af te sluiten.
 • Stap 2: Geef de leeftijd aan van het voertuig in kwestie. 
 • Stap 3: Geef het bedrag aan dat u wenst te lenen. 
 • Stap 4: Maak duidelijk op welke termijn u het bedrag wenst terug te betalen.

De simulatie zal u duidelijk maken met welk kredietverloop u rekening kunt houden. Wenst u de lening als nieuwe klant aan te vragen? Dan dient u eerst een afspraak met een bankagent te maken.

Wat zijn de voorwaarden van de AXA fietslening?

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan het kunnen afsluiten van de AXA fietslening. Uiteraard moet uw financiële situatie het afsluiten van een dergelijke lening mogelijk maken. Daarnaast dient u ook rekening te houden met de volgende voorwaarden:

 • De fiets mag niet ouder zijn dan vijf jaar.
 • Het minimumbedrag van de lening bedraagt 2.500 euro. 
 • U kunt de AXA fietslening niet afbetalen op een termijn langer dan zeven jaar.

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kunt u er dus zonder probleem voor kiezen om over te gaan tot het afsluiten van de AXA fietslening.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets?

De AXA fietslening kan worden afgesloten voor een tweedehands fiets. U dient er echter wel rekening mee te houden dat hier bepaalde beperkingen voor gelden. Zo mag de fiets bijvoorbeeld niet ouder zijn dan vijf jaar. Bovendien kunt u dan ook slechts op 5 jaar lenen.

Moet ik al klant zijn bij AXA om een lening aan te vragen?

U hoeft niet persé een bestaande klant te zijn om de AXA fietslening aan te kunnen vragen. Dit gezegd hebbende is het alleen voor bestaande klanten mogelijk om de lening online aan te vragen. Bent u nog geen klant? Dan zult u dus een afspraak moeten maken met een bankagent.

Hoe werkt de terugbetaling bij AXA?

Na het afsluiten van een fietslening AXA zal het kredietbedrag in maandelijkse termijnen moeten worden afbetaald. Dit gebeurt automatisch van de rekening die u heeft opgegeven. U dient er als kredietnemer wel voor te zorgen dat deze over voldoende provisie beschikt. Dat spreekt echter uiteraard voor zich.