Argenta

Met de Argenta fietslening heeft u de mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe fiets. Het kan hierbij zowel gaan om een traditionele als om een elektrische fiets. De lening kan worden afgesloten tegen een concurrentiële rentevoet. Wilt u ontdekken welke fietsleningen door Argenta worden aangeboden? Dan kan de onderstaande vergelijker u daar zeker bij helpen.

Waarom kiezen voor een Argenta fietslening? 

De Argenta fietslening maakt het mogelijk om een lening af te sluiten voor het aankopen van een (elektrische) fiets. Het hoeft hierbij niet persé te gaan om bijvoorbeeld een stadsfiets. Ook wanneer u geld wenst te lenen voor een tandem of bijvoorbeeld een mountainbike is dat mogelijk. Bij het afsluiten van deze fietslening kunt u rekenen op verschillende voordelen. Welke voordelen dat nu precies zijn maakt het onderstaande overzichtje u ongetwijfeld duidelijk.

  • De Argenta fietslening kan worden afgesloten tussen 1.250 en 25.000 euro.
  • U kunt voor elk type fiets een lening afsluiten bij Argenta.
  • De rentevoet is vastgesteld waardoor de exacte kosten van het krediet duidelijk zijn.

Ondanks het feit dat u bij het afsluiten van de Argenta fietslening duidelijk op heel wat voordelen kunt rekenen zijn er ook enkele (potentiële) nadelen aan verbonden. De nadelen waar u wellicht rekening mee zult willen houden zijn dan ook de volgende:

  • Het afsluiten van de Argenta fietslening kan pas voor een bedrag vanaf 1.250 euro.
  • Het is niet mogelijk om meer te lenen dan het factuurbedrag van uw elektrische fiets. 
  • De vastgestelde rentevoet maakt het niet mogelijk om te genieten van rentedalingen.

Vormen de hierboven aangehaalde nadelen voor u geen probleem? Dan zou de Argenta fietslening zomaar voor u een interessante keuze kunnen zijn. 

Lening elektrische fiets Argenta 

Wenst u een elektrische fiets aan te kopen? Dan kan een lening elektrische fiets Argenta u daar wellicht bij helpen. De fietslening van deze kredietverstrekker maakt het immers mogelijk om het aankoopbedrag van uw elektrische fiets gespreid af te betalen. Het is mogelijk om deze lening af te sluiten voor een kredietbedrag variërend van 1.250 tot zomaar even 25.000 euro. Op deze manier kan het aankopen van een elektrische fiets voor veel mensen financieel veel toegankelijker worden gemaakt. 

Tarieven en kenmerken

Bent u benieuwd naar de tarieven en kenmerken waar de fietslening Argenta over beschikt? Dan is het zeker een goed idee om even de onderstaande prijstabel te bekijken.

LeningFietslening
Afsluitkosten€0,00
Minimale JKP3,99%
Maximale JKP3,99%
Minimaal bedrag€ 1.250,00
Maximaal bedrag€ 25.000,00
Minimale looptijd 12 maanden 
Maximale looptijd120 maanden
CKP RegistratieJa
 *Laatst bijgewerkt op 08/12/2022

Argenta fietslening aanvragen, hoe werkt het?

Wenst u de Argenta fietslening aan te vragen? Dan moet u daarvoor een afspraak maken met een kantoorhouder. Wel is het op de website van deze kredietverstrekker mogelijk om een fietslening Argenta simulatie uit te voeren. Deze simulatie zal u meteen duidelijk maken of de voorwaarden voor u voldoende interessant zijn of niet. Let wel, ook aan u als kredietnemer worden door Argenta verschillende voorwaarden gesteld. Alleen wanneer uw kredietaanvraag weet te voldoen aan deze voorwaarden zal het uiteindelijk mogelijk zijn om de fietslening Argenta af te sluiten. 

Wat zijn de voorwaarden van de Argenta fietslening?

In eerste instantie zijn voor de Argenta fietslening uiteraard de standaard voorwaarden van toepassing. Dit betekent dat u als (potentiële) kredietnemer over een voldoende leencapaciteit moet beschikken. Dat is niet alles. Bovendien worden door Argenta de volgende voorwaarden gehanteerd:

  • Het bedrag van het krediet moet gelegen zijn tussen 1.250 & 25.000 euro.
  • Er dient een geldige aankoopfactuur voorgelegd te kunnen worden.

Kunt u voldoen aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kunt u ervoor kiezen om een fietslening bij Argenta aan te vragen. 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een lening af te sluiten voor een tweedehands fiets 

Het afsluiten van een fietslening Argenta is uitsluitend mogelijk voor de aankoop van een nieuwe fiets. Het kan hierbij wel zowel gaan om een traditionele fiets als om een elektrisch exemplaar. Om de Argenta fietslening af te kunnen sluiten moet u altijd een geldig, ondertekend aankoopbewijs kunnen voorleggen.

Moet ik klant zijn bij Argenta om een lening aan te vragen?

U hoeft geen bestaande klant van Argenta te zijn om een lening aan te kunnen vragen. In het formulier dat u aantreft op de website van Argenta kunt u  eenvoudig aangeven of u een bestaande klant bent of niet. Op basis hiervan zal het vervolg van de aanvraagprocedure worden bepaald.

Hoe werkt de terugbetaling bij Argenta?

Wanneer u de Argenta fietslening heeft afgesloten zult u het geleende bedrag in maandelijkse schijven moeten terugbetalen. Deze schijven worden automatisch afgetrokken van uw bankrekening. U hoeft er als kredietnemer dus alleen maar voor te zorgen dat deze voldoende geprovisioneerd is. Wat de exacte betaaldag is kan variëren.